Elektryczne lusterko nie do końca działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaroo
    Classic
    • 2010
    • 4

Dzięki za podpowiedzi. Fajnie by było jak by ktoś z Warszawy miał Skodzie z takim samym silnikiem i można było by się spotkać w celu chwilowej zamiany przepływki i sprawdzenia. Jeżeli ktoś bedzie tak dobry to proszę pisać. Za zaineresowanie z góry dzięx!!!!!!!! 8)
  • pawaloo
    Classic
    • 2009
    • 7
    • Octavia III combi (5E5)
    • CRKB 1.6 TDI CR 110 KM

Witam

Mam problem z lewym lusterkiem elektrycznym. Ogólnie to działa ale nie do końca, grzeje, działa góra dół, ale nie działa na prawo i na lewo. Wyjąłem całe lustereczko i się okazało, że jeden z silniczków nie może przesunąć tego " sterownia" ( tej białe zębatki na zdjęciu )

Silnik brzęczy - czyli działa ale nie może przesuwać tej białej zębatki- prawdopodobnie dostały się tam jakieś zanieczyszczenia. Próbowałem to rozruszać ręcznie- brak efektu, nasmarowałem WD 40 - nic nie dało.

Może jakieś sugetię jak to rozruszać bo nie uśmiecha mi się kupować sprawnego lusterka. Chyba, że ktoś ma to na zbyciu i za piwko odsprzeda.

Pozdrawiam
    Załączone pliki

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez pawaloo
      Silnik brzęczy - czyli działa ale nie może przesuwać tej białej zębatki
      silniczek może działać ale w środku może być zębatka, której... może już nie być. popróbuj jeszcze ręcznie to napędzić, nie masz nic do stracenia :wink:

Komentarz

• pawaloo
        Classic
        • 2009
        • 7
        • CRKB 1.6 TDI CR 110 KM

padł mi jeden silniczek. orientuje się ktoś czy do mojego lewego lusterka będą pasowały "bebechy" ( to co na zdjęciu ) od anglika ale prawego ? Jest to montowane do obudowy na trzech śrubach i boję się że te śruby w lewym i prawym lusterku będą w innych miejscach.

Komentarz

• Krzycho-63
          Rider
          • 2007
          • 628
          • Superb II (3T4)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mechanizmy lewy i prawy są takie same.W dodatku są stosowane nie tylko w grupie vag.
          Skoda Superb II Ambition
          2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• pawaloo
            Classic
            • 2009
            • 7
            • CRKB 1.6 TDI CR 110 KM

czyli mam rozumieć, że obojętnie od jakiego samochodu dostanę lusterko elektryczne to mechanizm będzie pasował do skodzinki ?

Komentarz

• Krzycho-63
              Rider
              • 2007
              • 628
              • Superb II (3T4)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pawaloo
              czyli mam rozumieć, że obojętnie od jakiego samochodu dostanę lusterko elektryczne to mechanizm będzie pasował do skodzinki
              Może nie do końca tak jest ale ten typ mechanizmu jest stosowany między innymi w oplu,daewoo,rover,ford i oczywiście vag.Zamieszczam zdjęcia z opla i daewoo.
              Przekładnia również.
              Załączone pliki
              Skoda Superb II Ambition
              2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

Pracuję...